Jdi na obsah Jdi na menu
 

Farmářské trhy na Jiřáku v Praze

27. 4. 2019

Dnes jsme vyrazili na farmářský trh na Jiřáku. Hemžilo se to tam slušně :-) Chtěli jsme koupit ředkvičky, dobrý chléb a něco sladkého ke kafi. Nekoupili jsme ale nakonec nic, neboť nás odradil nával a ceny běžných (byť snad dobrých) výrobků a produktů. Na chleba si před námi sáhlo asi pět lidí, takže nás přešla chuť za osahaný chléb platit sto korun, svazek sedmi až osmi ředkviček se žlutými listy stál patnáct korun a sladký koláč či řez od padesáti Kč výš mě opravdu neoslovily :-)

Sleduji trend stoupající oblíbenosti trhů již delší dobu. Není asi žádná věda uhodnout, že je to díky poptávce po kvalitnějším jídle nebo atraktivnější nabídce, než která je k dostání v marketech. Je však také třeba dodat, že valná část návštěvníků trhů nejsou Češi, což znamená, že jsou ochotni platit vyšší ceny za zboží, neobť mají vyšší příjmy. Překvapující pak je, že Češi okouzleni atmosférou trhů nakupují také jako zběsilí, takže trhovci prodají vše, co přivezou a jsou spokojení. Možná spokojenější než zákazníci :-)

Pokud se neztotožňujete s mým názorem na ceny a úroveň trhů, je to vaše výsostné právo. Hlavně mě ale nepoučujte o tom, jak si každý může koupit co chce, když na to má. To totiž také vím :-) Co nechápu je to, že jsme ochotni v návalu euforie z vyšších příjmů a hrající hudby utrácet za neférové ceny. To vyspělí zákazníci nemají zapotřebí. A protože je nabídka široká, nakoupili jsme vše jinde, totiž v kamenných krámcích, kde solidní personál dbá na kvalitu, hygienu a trvalou spokojenost zákazníka.

Pokud máte tip na prima obchod s potravinami na Praze 2 nebo 3, sem s ním.

Přeji příjemné jaro :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Počítačové obrázky

(Jana Šípová, 5. 10. 2011 13:24)

Obrázky ve fotogalerii vytvářelo dítě, že? Jsou úžasné, nápadité a originální!